2018 Yılı Resmi Tatil Günleri ve Seyahat Önerileri

2018 Yılı Resmi Tatil Günleri ve Seyahat Önerileri

Bir yılı daha devirdik ve yine resmi tatilleri gözden geçirme zamanı geldi de geçiyor bile…

Gelecek bir tarihte seyahat planlarının olması kesinlikle insanı çok motive ediyor. En azından beni ediyor diyelim…  Güzel günlerin beni beklediğini bilmek, çok çalışmanın karşılığında çok iyi dinleneceğimi veya gezebileceğimi düşünmek beni hayata bağlıyor. O yüzden her yılın başında (hatta daha da öncesinden) oturup o yılın tatil günlerini gözden geçiriyorum ve kendime planlar yapıyorum. Sonra da bunları sizinle paylaşıyorum.

Bakalım 2018 bizi hangi sularda yüzdürüp hangi rüzgarla uçuracak… İşte önümüzde fırsatlar listesi:

2018 Resmi Tatil Günleri ve Bayramlar (Kaynak:resmitatiller.net)

Pazartesi’ye gelen 1 Ocak resmi tatili ile 2018 bize güzel bir “merhaba” dedi. Hafta sonu ile birleştirip bir yerlere kaçanlar olmuştur, ben eczanede nöbet tuttum 🙂 Bu tatili atlattığımıza göre sıradakine geçelim.

Ocaktan nisana kadar bir resmi tatil bulunmuyor. Bu süreç hava muhalefetinden dolayı da yılın en keyifsiz zamanı bana sorarsanız. Çocukları okula gidenler sömestr tatilini bir fırsat olarak değerlendirebilir. Kayak tatiline gitmek, Asya’da sıcak bir yerlere kaçmak alternatifler arasında olabilir. Kısa ve çocuklu tatilin en iyi adreslerinden biri bence Dubai. Yazım eskise de modası hala geçmedi, Dubai gezi rehberimi okumak için tık tık.

Ocaktan beri beklediğimiz 23 Nisan 2018 bu yıl pazartesiye denk geliyor. Yine 3 günlük bir tatil rotası ayarlayabilirsiniz. Nisanda artık birçok yer ısınmaya başlıyor, gezmek için muhteşem. Adana – Mersin, Samsun – Sinop, listenizde olabilir. Eskişehir ve Bursa’yı hala görmediğim için üzgün olsam da bu tarihte oralara gitmenin çok akıllıca olduğunu düşünmüyorum, inanılmaz bir kalabalığa maruz kalabiliriz.

3 günlük yurtdışı önerisi isterseniz de komşulara yönelip Bulgaristan’a veya Yunanistan’a kaçabilirsiniz.

Kısa kaçamaklar için bir yurt dışı adres: Sakız Adası

1 Mayıs 2018 Emek ve Dayanışma günü olarak salı gününe denk geliyor. 1 gün izin kullanarak 4 günlük tatil yapmak ve yurt dışına çıkmak için güzel fırsat. Budapeşte olabilir, Viyana olabilir, hatta İtalya’nın rengarenk Cinque Terre bölgesi de olabilir. Mayısta buralar hep çok güzel.

Ben bu tatilde yurt dışına çıkacak olursam Hollanda’ya lale tarlalarını görmeye giderdim. Ama bu sene yurt içinde kalıp Kapadokya’yı aradan çıkarmayı düşünüyorum.

2018’in ilk 3 tatili iyi başladı ama 19 Mayıs 2018 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı cumartesiye denk gelerek sadece cumartesi çalışanları güldürüyor. Yine de iyi. Yurt içi bir yerlere gidilip 2 gün yenir içilir.

Mayıs tatillerine Kaz dağları ve Ayvalık da çok yakışıyor.

Bir sonraki resmi tatil bizi çok bekletmiyor ve haziran ayında yaza Ramazan bayramı ile hoş geldin diyoruz. 14 haziran 2018 arefe günü yarım gün tatil ve perşembe gününe denk geliyor. 2018’de Ramazan bayramının 1. günü ise 15 haziran cuma. Bayramın 2. ve 3. günleri hafta sonuna denk geldiği için çok verimli bir tatil olduğunu söyleyemesek de yine yakın yurt dışı rotaları görmek için veya güneyde deniz sezonunu açmak için iyi bir fırsat.

Benim 2 çocukla ramazan bayramı planım uçaksız yakın bir yere gitmek. Fethiye – Marmaris taraflarında curcunasız konforlu bir otel olabilir, veya Rodos gibi denizi sıcak bir Yunan adası olabilir.

Yurt dışı gezisi isteyenler için Ljubljana – Bled Gölü civarı hem nispeten ekonomik, hem de sezon itibari ile keyifli olacaktır.  Ben bu bayram yurt dışı düşünsem tercihim burası olacaktı. Geçen sene mayısta gittiğimiz Lizbon’dan da çok memnun kalmıştık, gitmeyi düşünürseniz Lizbon gezi notlarım emrinize amade.

Seramik kaplı evleri ve sarı tramvayı ile Lizbon çok dikkat çekici bir şehir.

Ve yeni bir resmi tatil ile karşı karşıyayız: 15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakları günü. Bu tatile henüz alışamadık, zaten 15 temmuz 2018 pazar gününe geliyor. Ama önümüzdeki seneden itibaren yüz güldüren bir resmi tatil olmaya aday.

Gelelim bu yılın bombasına: 2018 Kurban Bayramı tam 9 gün rahatça tatil fırsatı sunuyor. Kurban bayramı arefesi 20 Ağustos 2018 pazartesi günü olduğundan yarım gün tatil ile haftaya başlamış oluyoruz. Kurban bayramının 1. günü ise 21 Ağustos 2018 salı günü. Bayramdan önceki ve sonraki hafta sonlarını da birleştirince sadece yarım gün izin kullanarak 9 gün tatil yapmak mümkün.

Bu tatil kaçmaz diyorum ve ben de gözümü uzaklara dikmiş bulunuyorum. Ağustos ayında gidilebilecek uzakların başında Singapur ve Malezya geliyor. Ben gitmiştim, okumak isterseniz tık tık. Benim bu seneki hedefim ise Bali. Bali de Asya’da ağustos ve eylül aylarında gidebileceğiniz bir yer. Umarım 2,5 yaşındaki çocuk ve 5 aylık bir bebekle gidip gezmeyi başabilirim.

Amerika’ya gitmek isteyenler için de güzel bir fırsat bu uzun tatil. New York ve Kaliforniya düşünülebilir, Arizona’da adrenaline doyulabilir. Miami ve Küba civarı için uygun bir zaman olmadığını duyuyorum ama gidenler de var.

Avrupa için de Norveç fiyortlarını önerebilirim. Doğa manzaralarını seviyorsanız ve bütçeniz uygunsa ölmeden önce yapılacaklar listesinde! Ben ayrıntılı olarak yazmıştım Norveç fiyortlarını nasıl gezebileceğinizi.

Norveç fiyortlarından bir manzara. Yazar burada “haydi yola çık” diyor 🙂

26 Ağustos’ta biten 9 günlük tatili biraz daha uzatıp 30 ağustos ile birleştirebilen olursa dünyanın her yerine gidilebilir.

Ama birleştirmezseniz de 30 ağustos 2018 Zafer bayramı da perşembeye denk geliyor ve cuma günü izin kullanarak 4 günlük bir yaz tatili yaratılabiliyor. Eylül öncesi iyi bir yaza veda fırsatı.

Yılın son tatili ise 29 Ekim 2018 pazartesi. 28 Ekimler de yarım gün resmi tatil sayılıyor ama bu yarım günlük tatil bu sene pazar gününe denk geliyor. O yüzden 1 günlük pazartesi tatili ile yetiniyor, 3 günlük hafta sonunun tadını çıkarıyoruz.

2019’un ilk gününün salıya gelmesini de göz önünde bulundurmak lazım. Noel pazarı merakınız varsa fırsat bu fırsat. 2017’de yılbaşında Colmar’da olmak inanılmaz popülerdi. “Eksik kalmayayım” diyenler için 4 gün bu tatil için ideal. Benim Alsace Gezi Notlarımı okumak işinize yarayabilir.

Yazımın sonuna resmi tatillerin kırmızı ile işaretlendiği bir takvim iliştirip sizi planlarınızla ve hayallerinizle başbaşa bırakıyorum.

Yeni tecrübeler yaşayacağınız sağlıklı ve huzurlu bir 2018 olsun.

Son Yazılar
Yorum ( 2 )
  1. Esen Yüzüncü
    12 Nisan 2018 at 11:03
    Cevapla

    Harikasınız Melike hanım…Ben de bir eczacı olarak azminiz ve gezgin ruhunuza hayran oldum.Norveç Fiyortları ile ilgili yazılar ararken buldum yazılarınızı teşekkür ederim,çok yalın bir şekilde ve muhteşem anlatımınızla ışık tuttunuz…Şeker bayramında kızım ve eşimle Curıse ile Norveç Fiyortlarına gideceğiz.Gezmeyi çok seven bir aileyiz.Kızımıza süpriz yaptık çok istiyordu.Bugün de Amerika da doğum yazınızı okudum ama ona geç kalmışız .Ama çok ilginçti ve güzel bir armağan olmuş…Ailenizle sağlıklı mutlu ve bol seyahatli yıllar dilerim…

    • Melike Kutlay
      14 Nisan 2018 at 17:32

      Sizde kızınıza çok güzel anılar hediye ediyorsunuz anlaşılan, ne mutlu onlara… Umarım çok güzel geçer, sevgiler 🙂

Bir cevap bırakın