Bali’de Konaklama Rehberi ve Bali Otelleri

Bali’de Konaklama Rehberi ve Bali Otelleri

Bali’de otel seçmek hem çok zevkli, hem çok zor… Yeşillikler arasında öyle güzel yerler var ki, gitmeyecek olan biri bile fotoğraflara bakmaktan haz duyabilir. Binlerce seçenek arasından seçim yapmak kolay olmayacak ama bu yazıda Bali’de otel seçerken nelere dikkat etmek gerektiğini anlatıp bazı örnekler vererek işinizi kolaylaştırmaya çalışacağım.

Bali otellerinde manzaralar…

Önceden de yazdığım gibi Bali büyük bir ada ve tatiliniz boyunca farklı bölgelerde konaklamak zamandan tasarruf etmenizi, daha çok yer görmenizi sağlayacak. Bali Gezi Planı nasıl yapılır bu yazımda anlatmıştım.

Birkaç farklı bölgede kalmanın bonusu olarak da Bali gibi otel cenneti bir yerde farklı farklı tesisleri tecrübe etme şansı elde edeceksiniz.

Bali’nin Hangi Bölgesinde Kaç Gün Kalmalı?

Konaklayacağınız bölgeler biraz tatilinizin tipine göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin, turla balayı programı satın alan turistler genelde Nusa Dua bölgesinde otel tatili yapıyor. Sanur bölgesi de bu konseptte oteller içeren bir yer.

Ama her telden çalan; hem kültür, hem plaj, hem doğa, hem alışveriş içerikli bir plan için önerim Seminyak ve Ubud merkezli konaklamalar seçmek.

Seminyak ve Ubud’un haritadaki yerlerine dikkat!

Seminyak yerine Kuta veya Legian da seçilebilir. Özellikle Kuta, çok daha ekonomik, biraz da sörfçülere ve sırtçantalı tursite yönelik bir yer  diyebilirim.

Seminyak için daha elit ve nezih diyorlar. Seminyak okyanus kenarı bir yerleşim birimi. Günbatımı barların ve parti mekanlarının çok olduğu, sahilin gerisinde ise restoranların ve alışveriş merkezlerinin bolca bulunduğu canlı bir oteller bölgesi.

Canggu ise yeni trend mekanların olduğu sahil kesimi. Burası da keyifli olabilir. Çünkü Seminyak’ın “şehir” atmosferine kıyasla burası biraz daha pirinç tarlaları arasına gizlenmiş mekanlardan oluşuyor.

Biz bu bölgelerden Seminyak’ı kendimize uygun bulduk. Siz hangi muhiti tercih ederseniz edin, bu civarda 2 veya 3 gece konaklamayı düşünebilirsiniz.

Jimbaran tarafında 1 gece konaklayıp buradaki sunset barları tecrübe etmek de iyi olabilir.

Ubud ise Bali gezinizin olmazsa olmazı. Ubud, adanın ortalarına denk gelen, deniz kenarı olmayan bir bölge. Doğası, tapınakları ve geleneksel yaşantısı ile en az 4 gece kalınmayı hakediyor.

Ben tatillerimi planlarken genelde daha çok beğeneceğim şeyleri gezinin sonlarına koyarım. Böylece gezi gittikçe daha iyiye gidiyormuş gibi hissediyorum. Güzel yerleri önce gezip bitirip sonraki yerleri “amaaan burası da pek süper değilmiş” diyerek gezmek istemediğim için Bali seyahatimizi Seminyak bölgesinden başlattım ve daha sonra Ubud tarafına geçtim. Bu şekilde “waaov her gün bir öncekinden daha güzel geçiyor” hissiyatını yakalayabildim.

Bali’de Otel Çeşitleri

Bali otelleri genelde uygun fiyatlı, iyi hizmet veren oteller. Görsel olarak da çok hoş olanları var. Dünya çapında bir balayı destinasyonu olmasını da bu fiyat kalite dengesine borçlu bence.

Bali’de konaklama denilince günlük 10-15 dolara konaklayabileceğiniz “guesthouse”lardan sonsuz havuzlu resortlara; özel havuzlu villalardan, otantik bambu evlere kadar seçenek çok…

Yalnız gezgin olsam, veya bütçe dostu konaklama arasam adresim tabii ki guesthouselar veya hosteller olurdu. Geceliği 10-20 dolara güzel yerler var. Anlayacağınız Bali’ye uçak biletini aldıktan sonra maddi olarak gerisini çok dert etmeyin.

Uzun zamandır seyahatlerimde airbnb.com dan ev kiralıyordum. Bali için de bu seçeneği zorladım ve çok güzel evlerle karşılaştım ama buradaki muhteşem evler bana çok da ucuz gelmedi. Uygun fiyatlı olanların da yerleri çok merkezi değildi. 2 çocuklu seyahatte konaklayacağım yerin konumuna çok önem verdiğim için ben bu tatilde otellerde kalmayı tercih ettim. Siz yine de Bali usulu bambu evlere mutlaka göz atın. Benden de bir örnek gelsin hemen:

Hide out Bali için tık tık.

Bambudan olmasa da Bali’de harika villalar var konaklayabileceğiniz. Hele de 4 kişiden daha kalabalıksanız kendine ait havuzu olan çok hoş villalarda nispeten uygun fiyata kalabilirsiniz.

Yeşilliklere bakan sonsuz havuzlu oteller de Bali’nin simgesi. Bunlardan Hanging Gardens Bali birçok yerde fotoğrafları ile karşınıza çıkacak ödüllü bir otel.

Hanging Gardens Bali

Onun haricinde bir sürü lüks resort da var ama bu tür manzaralar için çok para harcamanıza da gerek yok. Gayet karşılanabilir fiyatlara sahip tatmin edici yerler bulabilirsiniz. Örneğin bizim kaldığımız…

Bizim sonsuz havuzlu otelimizin detayları aşağıda…

Balon otel nedir biliyor musunuz? “Bubble hotel” olarak bilinen dünyaca ünlü bu konseptten Bali’de de var.

Ben Bali’de otel seçerken en çok agoda.com dan yararlandım. Booking’e göre daha fazla seçenek çıkarttı önüme, nedense çok daha düzenli ve kolay geldi.

Agoda veya Bookingden bulduğunuz otellere direkt mail atarsanız %10-15 civarı indirim almanız da mümkün olabiliyor.

Bali’de Kaldığımız Oteller

Seminyak’ta otel seçerken dikkat ettiğim noktalar: Merkezi olması, fiyatı ve kahvaltısı idi.

Sense Hotel Seminyak bizi bu kriterlerde tatmin etti. 2 yetişkin 2 çocuk (yaşları 7 aylık ve 3 yaşından 2 ay eksik) geceliğine 60 dolar civarı ödediğimiz bir oteldi (2018 eylül). Ben otelleri gitmeden 1 ay önceden ayarladım, biraz geç kalmıştım yani. Şimdiden haziran 2019 a baktığımda fiyatların çok daha uygun olduğunu görebiliyorum.

Otelimizin kahvaltısı yeterliydi ve çocukla yürüyerek otelden çıkıp rahatça yiyecek içecek bulabileceğiniz bir konumdaydı. Tek kötü yanı Bali kültürünü yansıtan farklı bir konsepti yoktu, bildiğin temiz pak sıradan bir oteldi.

Sense Hotel Seminyak

Çocuk köşesi de vardı

Otelimizin hemen yanındaki Mexicola Otel ve barı meğer Bali’nin en popüler eğlence mekanlarından ve ünlü instagram noktalarından biriymiş. Hareketli bir tatil istiyorsanız oraya da bakabilirsiniz.

Siz de Seminyak’ta çok merkezi bir konaklama isterseniz Seminyak Square Alışveriş merkezine 5-10 dakika yürüme mesafesi olan otellere bakabilirsiniz.

Benim aklımdan geçen diğer Seminyak otelleri şunlardı: Dash Hotel Seminyak, Amadea Resort&Villas, Ize Hotel Seminyak… Buralara yakın daha ucuz seçenekler için booking veya agoda nın haritadan arama özelliğinden “hostel” ve “guesthouse”lara bakabilirsiniz.

Ubud Otellerimize gelirsek… Ubud’da 2 şer gece 2 farklı otelde konakladık.

Bali’ye gitmişken mutlaka Bali özelliklerini yansıtan bir bambu villada veya sonsuz havuzu olan bir otelde kalayım istiyordum. Bu tür yerleri de Ubud civarında bolca bulabiliyorsunuz.

İlk otelimiz Ubud merkezde değil ama oraya 20 dakika uzaklıktaki Tegalalang’daydı. Pirinç terasları ile meşhur bu bölgede tam aradığım özelliklerdeki oteli en uygun fiyata bulduğum için burayı tercih ettim. Pondok Sebatu Villa, bize Bali’de olduğumuzu sonuna kadar hissettiren bir yer oldu.

“Bu oteli geleneksel bir Bali oteli yapan nedir?” diye sorarsanız: Sonsuz havuzunun olması, pirinç tarlalarına bakması, odalardaki havuz, yüzen kahvaltı servis etmeleri (ücretsiz), otelin mimarisi, bünyesinde yemek kursu, sabah yogası ve tarlalar arasında trekking turu düzenlenmesi diyebilirim.

Sonsuz havuzda yüzen kahvaltı ücretsiz, sadece 1 gün önceden haber vermelisiniz 

Arkamızda gördüğünüz yapılar otelin villaları

Bu da bizim özel havuzlu odamız. Havuzu binanın arkasında kalıyordu

Otelde yemek kursu, sabah yogası, trekking gibi aktiviteler düzenleniyor. Kurs ücretli, diğerleri değil

Sonsuz havuzun yanında çocuk havuzu da var.

Bu otelde bizim özel havuzlu odamızın gecelik fiyatı 150 dolar idi. Odamızın havuzunu hiç kullanmadığımızı da belirtmek isterim. (eylül 2018 fiyatıdır). Şimdi gitsem normal suit odayı seçerdim. Ayrıca yine bu yazıyı yazarken 7-8 ay sonraki fiyatlara baktığımda gecelik fiyatların 60 dolara kadar düşebildiğini görüyorum. Erken rezervasyon yaparak bizim kaldığımızdan çok daha uygun fiyata kalabilirsiniz bu otelde.

Pondok Sebatu Villa balayı oteli olarak seçilebilecek bir otel.

Çocukla kalmaya uygun muydu derseniz; odalar teraslar üzerine kurulu olduğu için otelin inişli çıkışlı ve merdivenli bir yapısı vardı. Kucakta çocuklarla indi çıktı olayı biraz yorucu oldu tabi.

Konum olarak “in the middle of nowhere” gibi dursa da otelin çok yakınında bir sağlık polikliniği vardı. Ben çocukla gezdiğim halde otelin yakınında bir sağlık merkezi olmasına çok dikkat etmiyorum ama yine de o kliniği görünce “aa ne güzel” dedim ve içime bir rahatlama geldi.

Bu otelde 2 gece kaldık fakat sadece 1 gününü hiç otelden çıkmadan otel faaliyetlerinin tadını çıkararak geçirdik.

Sineğin bol olduğu bir yer gibi dursa da uzun kollu giyinerek önlem aldık ve bizi burada pek ısıran olmadı.

Siz de böyle sonsuz havuzlu bir otel görmek istiyor fakat bu kadar bütçe ayırmak istemiyorsanız bazı otellerin günlük giriş ücreti karşılığında günübirlik havuzunu kullanabileceğinizi belirtmek isterim. Büyüleyici manzaraları olan bu havuzlardan birkaç örnek vermem gerekirse: Munduk Moding Plantation, Kamandalu Ubud Hotel. Havuzlarına göz atıp beğenirseniz otellerle iletişime geçip günübirlik giriş fiyatlarını sorabilirsiniz.

Bali’deki son 2 gecemizde ise Ubud merkezde bir otelde konakladık. Ubud merkezdeki aktivitelere yürüyerek rahatça ulaşabildiğimiz bu otel aslında Bali seyahatimizde en ama en memnun kaldığımız konaklama tesisi oldu. Fiyatı size uygunsa nokta atışı tercih edebileceğiniz bir yer, ismi Villa Ladera.

Villa Ladera Ubud

Buradaki odalar aynı bahçe içinde birbirinden bağımsız villalar şeklinde tasarlanmış. Her villanın kendi özel havuzu var. Biz de burada kendi odamızın havuzunda serinledik, çok iyi geldi. Otelin gecelik fiyatı bizim kaldığımız tarihte ailemiz için 60 dolar gibiydi.

Odamızın bahçesindeki havuz

Villa Ladera’da kahvaltınızı ister odanıza getirtip yiyorsunuz, isterseniz ortak alanda. Masaj yaptırmak isterseniz de masör odanıza gelip yapıyor. Evet Pondok Sebatu Villa daha özel bir atmosfere sahipti ama buranın da hizmet kalitesi bizi çok mutlu etti ve balayına bile gelinebileceğini düşündürdü.

Asyalılar bu havlu sanatını çok iyi yapıyor…

Ubud merkezinde konaklama seçecekseniz ve konuma önem veriyorsanız “Ubud Palace” a yürüyüş mesafesi kısa olan konaklama tesislerinin konumu iyi demektir.  Ubud’un merkezindeki maymun ormanına çok yakın olan tesisleri ise tercih etmezdim ben olsam, çünkü maymunlar ormanın dışında cirit atıyorlar ve biraz ürkütücüler.

Ubud genelinde sinek böcek görmek son derece normal. Otel odalarında olabildiğince önlem almaya çalışsalar da bir yere kadar engel olunabiliyor. Odanızda kertenkele ile uyumak sizi rahatsız edecekse Bali’ye gitmeyi ikinci kez düşünün derim 🙂 Ayrıca en lüks otelde de kalsanız odanıza geko sesleri gelecek, bundan kaçış yok. (Geko, kurbağa gibi ses çıkaran kertenkelemsi bir hayvan. Kendine özgü bir sesi var, ben Bali tatilimin en unutulmaz yanı ilan ediyorum bu geko seslerini)

Biz buradan sonra biraz da deniz tatili yapmak için Gili adalarından Gili Air’e geçtik. Oradaki otelimiz Sunrise Resort idi, Gili Air yazımda ayrıntılı anlatacağım ama merak edenler için burada da ismi bulunsun.

Sunrise Resort, Gili Air

Farklı konaklama deneyimlerini sevenler için Bali harika bir yer. Umarım gönlünüzden geçen oteli en uygun fiyata bulursunuz…

Son Yazılar
Yorum ( 3 )
  1. Antalya Villa Kiralama
    18 Şubat 2019 at 17:41
    Cevapla

    Çok değerli bir yazı olmuş teşekkürler…

  2. Emel Pepe
    18 Mart 2019 at 09:27
    Cevapla

    Yazınız çok bilgilendirici olmuş teşekkürler. Gezileri araç kiralayarak mı yaptınız? Eğer öyleyse kiralama işi ve fiyatı hakkında da bilgi verir misiniz?

    • Melike Kutlay
      21 Mart 2019 at 16:13

      Bali gezi notları ve maliyeti yazımda bulabilirsiniz şoförlü araç maliyetini ve detaylarını. 50 dolar günlüğü.

Bir cevap bırakın