2015 Yılı Resmi Tatil Günleri ve Seyahat Önerileri

2015 Yılı Resmi Tatil Günleri ve Seyahat Önerileri

Her yıl bir sonraki yılın tatillerini gözden geçirip planlar yapıyorsanız kabul etmek gerekir ki siz de bir seyahat bağımlısısınız!

Kulübümüze hoş geldiniz!

Seyahate bağımlı olmasanız bile erken rezervasyonun bütçeye katkısı yadsınamaz. Bu sebeple 2014 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde 2015’in resmi tatillerini gözden geçirip tatil planları yapmanın tam zamanı. Planlar gerçekleşmese bile hayal etmesi güzel!

2015 yılı resmi tatiller listesi (kaynak: diyanet.gov.tr)

 Görüldüğü gibi 1 ocak 2015 perşembe gününe denk geliyor. Cumayı izin kullanıp hafta sonu ile birleştirenler planlarını çoktan yapmış olmalı! Kendilerini kıskançlıkla izliyor olacağız 🙂

Ocak ayından Nisan’a kadar uzun bir süre tatil yok. Kışın soğuk günleri ile baş başa havanın ısınıp resmi tatil sezonunun açılmasını bekleyeceğiz, elimiz mahkum.

23 Nisan 2015 de perşembeye denk geliyor. İçinizdeki çocuğu veya kendi çocuklarınızı sevindirmek için güzel bir fırsat. Yine cumayı birleştirip 4 günlük bir tatil yapılabilir. Avrupa veya Orta doğuda bir yerlere kaçabilirsiniz. Paris ve Disneyland  fena olmaz derseniz buraya. Çocuklar için müzelerin bol olduğu Viyana da iyi fikir.

1 Mayıs 2015 cumaya denk geliyor. 3 günlük tatil yakınlar için çok ideal. Yurt içinde merak ettiğiniz yerlere gidilebilir. Yakın Avrupa da neden olmasın? Yurt içi gezip biraz kilo alalım derseniz Adana veya Antakya‘yı önerebilirim. İzmir de olabilir.

Ben bu sene bir mani çıkmazsa 23 Nisan ile 1 Mayıs’ı birleştirip 5 gün işten ayrı kalarak 11 günlük bir seyahate çıkmayı hedefliyorum.  Bu tatil için aklımdan geçen yer Tayland ve Kamboçya. Ama siz Amerika’yı da düşünebilirsiniz. Benim Amerika gezim için buraya tık tık.

19 Mayıs 2015 salıya denk geliyor. Havaların da iyiden iyiye ısınmış olacağı düşünülürse pazartesi birleştirilip 4 gün tatil kaçmaz! Barselona derseniz buraya, Amsterdam derseniz buraya

1 ay içinde (23 nisandan 19 mayısa) 3 kez tatil yapılmış oluyor, hepsini değerlendirmek bütçeyi sarsabilir. O yüzden şimdiden hayal kurun, para biriktirin, rezervasyon yapın derim…

Tatilsiz geçen bir haziran ayının ardından talihsiz bir Ramazan bayramı bizi bekliyor. 17 temmuz 2015 cumagünü başlayan Ramazan Bayramı, arife günü ile birlikte toplamda 3.5 gün tatil imkanı sunuyor. Yine de plajların tadını çıkarmak için yeterli. Türkiye’de her yer çok kalabalık olacaktır, yakın Yunan adalarından birinekaçabilirsiniz.

30 Ağustos 2015 Zafer Bayramı ise pazar gününe denk geliyor. Tatil yok.

Eylül ayında yaz bitmeden son bir sıcak tatil yapma imkanı veren Kurban bayramının 1. günü 24 eylül 2015 perşembe. 2015 Kurban Bayramı da 2 gününü hafta sonu ile paylaşıyor ve toplamda 4.5 günlük bir tatil sağlıyor.

23 – 27 eylül arasındaki tatili güneye inip deniz tatili olarak da değerlendirebilirsiniz, kış gelmeden son bir Avrupa gezisi de yapabilirsiniz. 2015 Kurban bayramı Münih’te tam Oktoberfest vaktine denk geliyor Benim Oktoberfest yazım için tık tık. Münih’e gitmişken zamanınızı ayarlayıp Salzburg‘a da geçebilirsiniz!

Kurban Bayramını 2,5 gün izin kullanarak 9 güne tamamlarsanız da Amerika, Asya ve tüm uzaklar rotanıza girebilir.

Yılın son tatili 29 Ekim 2015 ise perşembe gününe denk geliyor ama tatil çarşamba öğleden sonra başlıyor. Yine cuma birleştirilirse 4.5 gün tatilimiz olur. Avrupa nispeten soğuk, Orta Doğu için ideal bir zaman dilimi. Belki Mısır veya Ürdün’de Kızıldeniz’e dalarsınız belli mi olur? Gece hayatı ve tarih isterseniz Beyrut gezi notlarıma göz atabilirsiniz.

Tüm tatilleri takvim üzerinde görmek isterseniz:

2015 yılı takvimi. (Kaynak: takvim.com)

 

Yazıdaki tüm öneriler cumartesi – pazar ve resmi tatillerde çalışmayanlar için yapıldı. Bu tarihlerde çalışanlar da üzülmesin, herkes çalışırken tatile çıkmanın daha ekonomik olduğu bir gerçek! Yeter ki üşenmeyin, yeter ki isteyin.

Seyahat dolu bir yıl olsun!

Bir bilet al ve çek git!

Son Yazılar
Yorum ( 2 )
  1. Öner Kocabay dedi ki...
    19 Aralık 2014 at 22:00
    Cevapla

    REZARVASYONLARI ŞİMDİDEN YAPMAK LAZIM SANIRIM: \r\nÇOK AYDINLATICI OLMUŞ GERÇEKTEN.\r\nYAZINIZIN ÇIKTISINI ALIP TATİL İÇİN DEĞRLENDİRME YAPMAK LAZIM.\r\nTEŞEKKÜRLER.

  2. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    19 Aralık 2014 at 22:00
    Cevapla

    Yararlı bulmanıza cok sevindim 🙂 seyahat dolu bir yıl olsun!

Bir cevap bırakın