Alaçatı Ot Festivali 2014

Alaçatı Ot Festivali 2014

Geçtiğimiz haftasonu Alaçatı'ya akın vardı! Sebebi de Ege otlarının çeşitliliğini anlatmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerin kaybolmamasını sağlamak amacıyla düzenlenen Alaçatı Ot Festivali idi.

Alaçatı Ot festivalinde otlar ile giydirilmiş manken

Alaçatı çok kalabalıktı

Doğanın uyanışının ve otların yeşermesinin şerefine düzenlenen ot festivali 5. yılında da çok ilgi gördü. Bir Ege fanatiği olarak benim de bu festivale kayıtsız kalmam mümkün değildi.

Festival alanı Alaçatı çarşıya girişte başlıyor. Yanyana dizilmiş standlarda ev yapımı otlu börekler, mücverler, sarmalar, yemekler, limonatalar ve reçeller satılıyor. Alaçatılılar hünerlerini sergilemiş, ot ile ilgili her şeyi yapmışlar.

Ot festivali ekibimiz

Ot festivali standlar

Ot festivali standlar

Ev yapımı reçeller, zeytinler… Hem leziz, hem süslüler.

Hakiki limonata!

Enginar dolması, etli arapsaçı, şevketibostan, ebegümeci sarması gibi evde yapmaya üşeneceğiniz yemekleri burda çok leziz yapılmış şekliyle tadabiliyordunuz.

Ellerinize sağlık!

Deniz börülcesinin pancar ile farklı bir sunumu

Ot festivali

Standların arasında dolaşırken Çeşme'ye gider gitmez bir kumruyu mideye indirirek nasıl bir hata yaptığımı anladım. Çünkü ben otların kendilerinin satıldığı bir festival olarak hayal etmiştim bu organizasyonu. Alaçatılı teyzelerimizin el emeği tatlarını kaçırmak istemiyorsanız siz siz olun, festival alanına aç gidin!

Yediklerimizi eritmek için Alaçatı sokaklarında gezerken çok renkli manzaralar bizi bekliyordu…

Alaçatı Hatırası

İçmeden bilemezsin, anlayamazsın!

Kadraj dolusu enginar

Otlar ile sanat

Kemençeli teyzemiz

Gaza gelip "Biz de evde bir şeyler pişirelim" kararı verip kendimizi Alaçatı pazarına attık. Daha önceki Çeşme'de kışın yapılacak 5 şey yazımda da belirttiğim gibi Alaçatı pazarı Türkiye'deki en orijinal 10 pazar arasındaymış.

Alaçatı pazarından manzaralar

Alaçatı pazarından manzaralar

Alaçatı pazarından manzaralar

Alaçatı pazarından manzaralar

Pazardan keyifle alışveriş yaptıktan sonra şöyle bir sofra kurmak şart olmuştu:

Kendi çapımda sofra

Biz festivale cumartesi gittik, eğer akşama kalabilseydik saat  18.00'de Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars konserini dinleyebilirdik.

Pazar günü gitmiş olsaydık da "En güzel otlu yemeği kim pişirmiş?" ve "En fazla ot çeşidini kim toplamış" yarışmalarını izleyebilirdik.

Sadece konser ve yarışmalar değil, sergilerin, eğitimlerin ve söyleşilerin de yapıldığı, karnaval tadında bir aktivite ot festivali. Siz de bu güzel kültürü yerinde yaşamak isterseniz seneye nisan ayını şimdiden ajandalarınıza kaydedin!

Ot Festivali Hatırası

Son Yazılar
Yorum ( 2 )
  1. Ayşa (Ayşe Nur)
    13 Nisan 2014 at 21:00
    Cevapla

    Gidemedim ama merakımı yazınla giderdim kalemine ve objektifine sağlık 🙂

  2. Metin kızılay
    21 Nisan 2016 at 21:00
    Cevapla

    bEN DE GİTTİM. hER ŞEY ÇOK İYİYDİ. şİFALI OTLAR COK GÜZELDİ. FESTİVAL DETAYLARINI ŞURDAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ: http://www.cesmebook.com/alacati-ot-festivali.html

Bir cevap bırakın